Welk ras haal jij het liefst in huis?

Het is algemeen bekend, je bent of een honden mens of toch een katten mens. Je hebt altijd wel een voorkeur hierbij. En voor jouw trouwe viervoeter wil je natuurlijk goed voor hebben, zoals van bjvoorbeeld Royal Canin. Maar er zijn zoveel verschillende rassen op de wereld. Dat het natuurlijk wel een goed idee is om even goed na te denken wat voor hond jij bijvoorbeeld in huis wilt hebben. Wij helpen jou een handje.

 

Liever een grote knuffelbeer of een klein schoothondje?

Het ligt er natuurlijk uit hoe groot je woont natuurlijk. Een klein schoothondje kan natuurlijk altijd wel. Of ja het hoeft niet perse een schoothondje te zijn, maar een klein hondje. Maar wanneer je natuurlijk niet zo heel groot woont, is het niet altijd even handig om een hele grote hond in huis te nemen. Want het gaat natuurlijk veel ruimte in beslag nemen. Want je moet ook bedenken dat je ook spullen voor de hond in huis moet halen. Want hoe groter de hond, hoe groter ook zijn mand zal zijn en de speeltjes die je ervoor in huis gaat halen. Dat neemt allemaal natuurlijk ruimte in beslag. 

 

Iedereen heeft wel zijn lievelingsras

Iedereen heeft wel een voorkeur voor een ras. Mijn voorkeur gaat bijvoorbeeld uit naar een Corgi. Dat vind ik gewoon geweldige honden. Maar dat verschilt natuurlijk ook weer per persoon. Want voor de een is het een dobberman en voor de ander een beagle die je graag als huisdier wilt. Maar ook hierbij kan je kijken wat voor jou handig is. Want heb je liever een ras dat niet snel verhaart, is dat natuurlijk wel een punt om naar te kijken. Zo verharen de labradoodles niet en dat is dan natuurlijk een groot voordeel. 

 

Maar voordat je aan een hond begint, denk vooral nog even hieraan!

Een hond nemen is natuurlijk een hele verantwoordelijkheid en je neemt hem niet zomaar. Eigenlijk wordt het een klein kindje van je, omdat je natuurlijk wel verantwoordelijkheid moet nemen. Je kan niet zomaar meer een weekendje weg, omdat je dan wel moet regelen dat er iemand die dagen voor de hond zorgt. Ook wanneer het nog een kleine pup is, kan je niet zomaar tot heel laat weg blijven spontaan, want je moet hem natuurlijk wel uitlaten voordat hij, of zij, binnen plast. En het kost natuurlijk wel wat geld, want ook jouw trouwe viervoeter moet eten en verzorging hebben. Dus voordat je er eentje in huis neemt, moet je natuurlijk wel goed nadenken of je er tijd en geld voor hebt. Verder is een hond natuurlijk super om in huis te hebben.

Geef een reactie