Wat draag je in de zomer naar kantoor?

Ben jij ook werkzaam op een kantoor waar er een bepaalde dresscode is? Dan weet jij net zo goed als wij hoe lastig het is om de juiste outfit te kiezen op warme dagen.  Waarschijnlijk ga je normaal naar werk in nette kleding, maar met dit warme weer zijn sommige kledingstukken echt niet uit te houden. Je wilt er in de zomer ook lekker luchtig en zomers bijlopen, zonder dat je scheve gezichten krijgt van je collega’s. Hoe doe je dat? Je leest het in deze blog!

Maak een goede balans

Het liefst trek je zo min mogelijk aan. Echter is dit niet helemaal chic als je op een kantoor werkt. Het belangrijkste bij zomerkleding op kantoor is dat je een goede balans hebt. Je mag best wat huid laten zie3n, maar niet teveel. Trek je bijvoorbeeld een tanktop aan, zorg er dan voor dat je wel een lang onderstuk hebt. En heb je een korte broek aan, kies dan voor een shirt waarin je schouders en oksels bedekt zijn. Daarnaast zijn slippers echt verboden op kantoor! Wel kun je bijvoorbeeld als vrouw zijnde leuke sandalen aandoen waarin je tenen enigszins bedenkt zijn. Maar laat de teenslippers alstublieft thuis!

Ruil je overhemd in voor een poloshirt

Ben je een man en heb je een belangrijke afspraak op  kantoor? Meestal dragen mannen bij zakelijke afspraken een overhemd, maar als het buiten bijna 30 graden is is een overhemd echt te warm. Wij raden af om een korte broek aan te doen, dit is toch net even iets te casual. Wat wel goed kan is een poloshirt heren dragen op warme dagen, in  plaats van een overhemd. Met een poloshirt heb je alsnog een zakelijke uitstraling, maar hiermee ben je toch net even wat luchtiger gekleed dan een overhemd. Ook voorkom je hiermee het zweetvlekken gevaar!

Linnen kleding is je beste vriend

Het gaat er voornamelijk om dat je op die hele hete zomerdagen luchtige kleding draagt. Dan is het namelijk niet zo erg om bijvoorbeeld een lange broek naan te hebben, omdat de stof lekker luchtig is. wij raden je aan om dan te kiezen voor lichte katoenen kleding of kleding die gemaakt is van linnen stof. Dit is lekker licht en laat veel lucht door. op die manier kom je de warme dagen wel door!

Overleg met je collega’s wat zij dragen op de hete dagen, zodat jullie niet voor verrassingen komen te staan!

Geef een reactie