Een goede nachtrust draagt bij aan het gezond houden van lichaam én geest. Daarom is het ook zo belangrijk om een goede slaap te waarborgen! Slaap jij de laatste tijd niet zo goed? Dit kan allerlei oorzaken hebben. Eén daarvan is dat je matras aan vervanging toe is! Wil jij weten hoe belangrijk een goed matras voor je is, en hoelang een gemiddeld matras meegaat voordat het zijn ondersteuning verliest? Lees dan deze blogpost!

Zolang gaat een matras ongeveer mee

Mensen slapen vaak veel te lang op hetzelfde matras, dit is niet goed voor je nachtrust! Een oud matras ondersteunt je lichaam niet meer op de juiste manier en dit kan er onder andere voor zorgen dat je niet diep genoeg kunt doorslapen. Mensen worden bijvoorbeeld gedurende de nacht wakker met pijn op verschillende plekken in hun lichaam. Ook kan het zijn dat je pas in de ochtend merkt dat je lichaam stijf aanvoelt. Een gemiddeld matras gaat zo’n 7 tot 8 jaar mee voordat het aan vervanging toe is. Natuurlijk spelen bij de levensduur meerdere factoren mee zoals het soort matras dat je hebt, de dikte van het matras en de kwaliteit.

Hier moet je op letten wanneer je een nieuw matras kiest

Ben jij van plan om je oude matras te vervangen voor een nieuwe? Dan is het slim om op de hoogte te zijn van deze tips:

De eerste tip is, ook al heb je een tweepersoonsbed, ga altijd voor twee aparte matrassen. Dit ziet er misschien iets minder mooi uit, maar het heeft vele voordelen! Zo kan ieder het matras kiezen dat volledig aansluit bij z’n wensen en behoeftes. Niet iedereen houdt van dezelfde hardheid, heeft hetzelfde lichaamsgewicht of dezelfde slaaphouding. Dit zijn allemaal belangrijke factoren bij het kiezen van het juiste matras. Laat je daarom ook altijd adviseren door een expert in een beddenzaak. Deze weten als geen ander welk matras het beste bij jou past. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de matrassen van m line. Deze zijn van goede kwaliteit en hebben een lange levensduur!

Aanpasbaar naar wens met een topper

Je matras pas je nog extra aan naar wens met een van de vele toppers. Het is slim om eerst te kijken hoe alleen het matras je bevalt. Wanneer je merkt dat deze te hard of juist te zacht ligt, kun je dit aanpassen met een topper naar wens. Aan je nieuwe bed moet je vaak even wennen. Dit kan een aantal weken tot maanden duren. Gun jezelf die tijd en maak je geen zorgen!