Inmiddels zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De elektrische fiets, ofwel e-bike zie je tegenwoordig in alle uithoeken van het land voorbijrijden. In een drukke stad verplaats je vlot en soepel dankzij de trapondersteuning die je binnen no-time op gang brengt. De fietsen zijn voorzien van een motor met trapondersteuning, zodat fietsen veel minder vermoeiend is. Op deze manier kunnen lange afstanden probleemloos worden afgelegd, en heb je geen last van zware tegenwind of heuvelachtig terrein. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je uitgeput en bezweet op bestemming aankomt. Naast het fietsgemak, biedt een e-bike kopen ook andere voordelen die bijdragen aan het milieu, je gezondheid en de portemonnee!

Een duurzaam vervoermiddel

Een elektrische fiets is uitgerust met een accu waarmee je een bepaald aantal kilometer af kunt leggen. Hoeveel een e-bike af kan leggen, verschilt per fiets en accugrootte. De productie van de e-bike is dus niet helemaal vrij van ecologische belasting, maar is in vergelijking met een auto of motor een milieuvriendelijke keuze. Je verbruikt geen brandstof en kunt de fiets overal parkeren. Ook hoef je geen rekening te houden met een verzekering of hoge onderhoudskosten. 

Geniet meer van fietstochten

Los van de praktische voordelen, biedt een e-bike simpelweg meer fietsplezier. Dankzij de trapondersteuning hoef je geen zware inspanning te verrichten, maar kom je toch in beweging. Beweging in de frisse buitenlucht draagt bij aan een goed humeur en een verbeterde conditie. Door het fietsgemak, zal je sneller op de fiets stappen in plaats van de auto pakken. Ook is het maken van een lange fietstocht een fluitje van een cent op een elektrische fiets. Hierdoor hou je meer tijd en energie over om te genieten van de omgeving!

Welke soorten e-bikes zijn er?

Wanneer je een e-bike wilt aanschaffen, zijn er vele verschillende mogelijkheden. Welke optie geschikt is voor jou, hangt af van verschillende zaken. Ben je op zoek naar een stadsfiets of een trekking fiets om lange tochten mee te maken? Of wil je een e-bike kopen voor het hele gezin, om zware boodschappen mee te doen en de kinderen naar school te brengen? Er zijn diverse fietsmerken die betrouwbare prestaties leveren. Neem bijvoorbeeld de Flyer elektrische fiets, waarmee je tot wel 170 kilometer af kunt leggen met een opgeladen accu. Om die perfecte fiets te vinden die aansluit op jouw behoeften, is het altijd aan te raden eerst een proefrit te maken. Zo kan je de nieuwe fiets eerst uitproberen om zelf te ervaren of deze aansluit op jouw wensen.