In een ruimte met veel licht kan het soms best irritant zijn wanneer je te maken krijgt met een velle zon. In de zomer of de lente, wanneer je lekker even televisie wil kijken of iets van werk moet doen op je laptop, kan een heftige zonnestraal vervelend reflecteren op het beeldscherm. Niet alleen dit, maar ook kunnen de heftige zonnestralen ervoor zorgen dat bepaalde kleuren van de meubels zullen vervagen, met een lelijk resultaat. Om dit alles te voorkomen, is zonwering een goede optie. In dit blog zullen we je uitleggen over de verschillende soorten zonwering, zodat jij dadelijk alles kan doen en laten wat je wil, wanneer de zon op haar felst is.

Ritsscreens

Met een ritsscreen kan je veel van het licht en de warmte buiten houden. Ritsscreens zorgen er in ieder geval voor dat je ongestoord televisie kan kijken zonder lichtinval. Een ritsscreen is een scherm dat zich over de oppervlakte van het raam kan verplaatsen tot en met de bodem. Ze zijn verkrijgbaar op maat en in verschillende kleuren. De donkere kleuren zullen uiteraard meer licht en warmte tegenhouden dan de lichte kleuren, maar stijl moet natuurlijk altijd een rol blijven spelen. De motor van de ritsscreens is bestuurbaar op standaardelectriciteit, maar kan ook worden aangevoerd op zonne-energie. Lekker groen dus!

Terrasoverkapping

Met het volgende type zonwering sla je twee vliegen in een klap. Doormiddel van terrasoverkapping kan je namelijk niet alleen rustig aan het werk op je laptop, je kan ook heerlijk in de schaduw zitten op een bloedhete zomerdag. Een terrasoverkapping helpt trouwens niet enkel tegen zon, maar is ook bestendig tegen andere weersomstandigheden. Zo kan het de barbecue redden tijdens een regenbui en zal er minder snel iets van tafel waaien. Zo kan je er het gehele jaar gebruik van maken!

Rolgordijnen

“Hey Google, doe de gordijnen omlaag.” We hebben allemaal wel iemand in onze vriendenkring met een Google Home, of misschien heb je er zelf wel een. Een super leuk speeltje die je op een prima manier helpt om dingen te vinden, maar dus ook om gordijnen te sluiten. Met veel rolgordijnen is het tegenwoordig mogelijk om deze te connecten met een Google Home. Als je in een call zit, of net diep in een spannende scene van een film, hoef je dus niet eens meer naar de gordijnen toe te lopen! Zo kan je zonder op de staan ervoor zorgen dat jouw ruimte bestand is tegen de felle stralen.