Zo boek je de perfecte rondreis Maleisië

Het land Maleisië, haar geografie en haar geschiedenis zijn allemaal uniek en divers. Deze combinatie geeft het land ook de eigenschap van perfect rondreis land! Een rondreis Maleisië brengt u langs de mooiste natuur-gebieden, de witste stranden en de drukste metropolen. Veel diverser dan dit wordt het niet!

De highlights van Maleisië

Het land heeft een uniek kenmerk, net zoals meerdere landen in de Zuid-Chinese zee. Het land bestaat uit meerdere delen, gescheidend door water. In Maleisië zijn deze twee delen Malakka (West-Maleisië) dat grenst aan Thailand en Singapore, en Oost-Maleisië. Dit laatste bestaat uit Sabah, Sarawak, Labuan en Borneo (gedeeld met Indonesië) en grenst dus aan Indonesië en Brunei. Op Malakka ligt de beroemde hoofdstad Kuala Lumpur. Dit is direct de eerste highlight. De stad is uniek in veel opzichten. Het huist 1.8 miljoen inwoners, wat in Nederland ondenkbaar is! Daarnaast is de architectuur van de stad uniek. Het heeft een mix van hypermoderne gebouwen en wolkenkrabbers naast oude koloniale gebouwen. Dit geeft de stad een uniek beeld. Maar de natuur van Maleisië geeft het land de meeste highlights. Zo zijn er de prachtige Cameron Highlands, de Genting Highlands en Mount Kinabalu. Dit zijn stuk voor stuk prachtige gebergtes met mooie natuur en een spectaculair uitzicht over uitgestrekte bossen en bergen. Ook heeft het land vele natuurparken. Enkele bezienswaardige parken zijn Nationaal park Tama Negara, park Gunung Mulu, en park Kinabalu, gelegen bij Mount Kinabalu. De laatste highlights betreffen het eten. De keuken is gevarieerd dankzij de vele ethnische verschillen van de bevolking. Een paar keukensterren zijn Nasi Lemak, Roti, Ketupat, Satay, Laksa, Kacang, en Agar-agar. De laatste drie behoren tot mijn persoonlijke favorieten. 

De perfecte rondreis Maleisië

De perfecte rondreis Maleisië boeken is niet moeilijk. Wel moet je weten wat voor vakantie je graag wilt. Wil je vooral veel steden en drukke gebieden bezoeken, dan boek je een compleet andere reis dan als je voor de natuur komt. De meest unieke en diverse ervaring komt door alles te doen. Ga zowel hiken in de bergen als uit eten in Kuala Lumpur, het kan allemaal! Zeker als u de rondreis Maleisië alleen uitstippelt op Malakka, dan kunt u alles zien. Een mooie rondreis Maleisië zou bijvoorbeeld zijn om met een auto (zelf rijden of met chauffeur) heel West-Maleisië door te rijden. Dan bezoek je Kuala Lumpur, de jungle in Taman Negara, een paar van de vele prachtige hagelwitte stranden, en kunt u ook een paar eilandjes meepakken. Tijdens zo'n rondreis kunt u ook stoppen bij natuurparken, of eigenlijk bij elk mooi ding wat u langs de weg ziet! Een ding is zeker, in zo'n mooi land kan een rondreis bijna niet misgaan!

Geef een reactie