Op de motor naar de tulpenvelden

Vandaag was weer een leuke leerzame dag. Na de lunch zijn we naar Annemieke’s Pluktuin geweest in Hillegom. Hier kan je binnen en buiten zelf tulpen plukken. Voor de kinderen een super leuk uitje en sinds we allebei een motor met zijspan hebben gekocht, kunnen de kids lekker met ons mee!

Eerst nog even werken

Vanmorgen stonden we weer bij tijds op en hebben de kinderen eerst een puzzel gemaakt. De oudste had een moeilijke puzzel van 150 stukjes. Toch lukte het haar om binnen een half uur de puzzel zelfstandig te maken. De jongste had een puzzel van 25 stukjes en had hier en daar wat hulp nodig. Ook haar is het gelukt om de puzzel af te maken.

Na het puzzelen zijn de kinderen lekker een uur in de tuin gaan spelen. Zo kon ik mooi nog even wat werk wegwerken. Ik moest namelijk onze motorverzekering berekenen. Hier moet ik wel even mijn hoofd bijhouden aangezien er zo ontzettend veel verzekeringen zijn. Naast deze werkzaamheden moest ik ook nog een aantal telefoontjes plegen. En niets is fijner als de kinderen dan even ergens anders zijn.

Op naar Hillegom

De afgelopen week hebben we thuis veel het dagritme gevolgd en dit ging perfect! Vandaag is het vrijdag en dacht ik dat het wel leuk zou zijn als we na de lunch iets leuks gaan doen met de kinderen. In Hillegom heb je Annemieke’s Pluktuin. Dit is een particuliere boerderij waar je tulpen kunt plukken. Zowel binnen als buiten hebben ze tulpen staan die je zelf mag plukken. Het seizoen is eerder begonnen en dus konden we vandaag ook buiten terecht voor het plukken. Regenlaarzen aan en hup, naar Hillegom. Het was er vrij rustig. In totaal waren er 2 andere gezinnen aan het plukken met gepaste afstand. De boerderij is vrij groot en dus is de kans klein dat je naast elkaar staat. Op de boerderij zijn ook verschillende dieren. Er zijn een aantal kippen en koeien maar ook paarden en konijnen. De kinderen mogen na het plukken van de tulpen bij de dieren kijken en als je geluk hebt mag je de dieren ook voeren. Met een mandje loop je door de tulpenvelden om de mooiste tulpen te plukken. Ben je klaar, dan rekenen je eenvoudig met je pinpas af bij de uitgang. Eenmaal thuis hebben we de tulpen in mooie vazen gezet en heerlijk gegeten. Wij hebben weer een ontzettend leuke dag gehad. Morgen is het weekend en genieten we wederom van het samen zijn.

 

Geef een reactie