Weegschalen behoren tot een van de belangrijke tools binnen medische instellingen. Zo kun je ze vinden in een fysiotherapiepraktijk, in een ziekenhuis of bij de huisarts. Diverse leveranciers voorzien in een groot assortiment aan medische weegschalen. In het assortiment tref je van alles en nog wat. Zo kun je rekenen op weegschalen die werken op basis van een eenvoudige analoge mechanisme en een weegschalen die werken op basis van een digitale mechanisme. De weegschalen die werken op basis van een digitale mechanisme hebben ook een uitgebreide  capaciteit. Dit komt omdat digitale weegschalen in staat zijn om los van de standaard gegevens zoals gewicht ook andere data op te leveren. Je kunt hierbij denken aan vetpercentage, BMI en spiermassa. 

 

Weegschalen van het merk Tanita

Tanita weegschalen behoort ook tot een van de meest uitgebreide categorieën weegschalen. Dit is niet zomaar het geval. Dit komt meer omdat weegschalen van het merk Tanita op een accurate manier het lichaamsvetgehalte kan berekenen. Weegschalen van het merk Tanita werken op basis van een BIA mechanisme. BIA staat voor Bio-elektrische Impedantie Analyse. De BIA mechanisme maakt het mogelijk om het lichaam op te meten middels elektrische signalen die door het lichaam gestuurd worden. Deze signalen verschijnen uiteindelijk op het scherm van de weegschaal in de vorm van een overzichtelijke weergave. 

 

Verschillende soorten modellen

Zoals jezelf hebt kunnen merken bestaan er verschillende modellen weegschalen. Een van de unieke modellen weegschalen van topkwaliteit is de Tanita rd-953. Dit model kan het best thuis gebruikt worden. Het mooie van zo een weegschaal is dat het binnen een fractie van seconden 10 uiteenlopende calculaties kan maken voor wat betreft lichaamsmetingen. Daarnaast is het zo dat deze weegschaal vier verschillende personen uit elkaar kan halen. Je zult verder ook gebruik kunnen maken van smart functionaliteiten. Een van de smart functionaliteiten is dat het mogelijk is om resultaten middels bluetooth verbinding naar je telefoon te sturen. Daarnaast er er ook een app waarbij je de resultaten kunt bijhouden en ook nog kunt nakijken. Dit brengt allemaal met zich mee dat de handigheid van deze weegschaal verder opgeschroefd wordt. Ben je dus op zoek naar een geavanceerde weegschaal voor thuis? Dan kun je het best kiezen voor deze weegschaal. 

 

Bestel vandaag nog je weegschaal

Ben je al lang op zoek naar een weegschaal, dan zul je deze binnen de kortste keren zeker kunnen vinden. Als het nu om een medische weegschaal of een normale gaat, je zult het allemaal kunnen vinden. Er zijn verschillende webshops die dit beschikbaar stelt.