Menig bakker droomt ervan om een eigen bak bedrijf of eigen bakkerij te hebben. Maar bij het hebben van een eigen winkel, en de hele dag bezig te kunnen zijn met bakken, houdt het nog niet op. In deze blog vertel ik je waar je over na kunt denken wanneer je bezig bent met het opstarten van je eigen bak bedrijf. Lees je mee?

Wat is de stijl

Allereerst is het handig om de stijl van jouw bakkerij te bepalen. Ga je voor een stoere bakkerij met grove cakes en taarten die juist een ambachtelijke stijl  hebben? Of kies je voor juist iets heel fijns en gaat bij jou alle aandacht zitten in de details en de decoratie? Iets om te bepalen, omdat je hier ook het interieur van de winkel of het ontwerp van de website op aanpast. Zo voer je de stijl helemaal door in alle aspecten van de winkel.

Wat maakt jouw uniek

Dan is het belangrijk om te bepalen wat jou uniek maakt. Uiteraard zullen jouw baksels heerlijk smaken, maar dat is niet genoeg. Er zijn immers al heel veel bakkerijen in de wereld en er moet dus iets zijn wat jouw creaties onderscheid van anderen. Op die manier maak je het aantrekkelijk voor klanten om bij jou de lekkernijen aan te schaffen. Daarnaast maakt een unieke eigenschap je ook herkenbaar voor het publiek, het zal ervoor zorgen dat je langer in het geheugen blijft hangen, lang nadat de cupcake dozen in de prullenbak verdwenen zijn.

Een fysieke winkel of online

Uiteindelijk moet je natuurlijk ook nog bepalen of je een fysieke winkel wilt of enkel gaat voor een website. Veel mensen kiezen voor een fysieke winkel, omdat dit het privéleven en het werkleven scheidt. Maar omdat er tegenwoordig zoveel online gekocht en verkocht wordt, kan het best zo zijn dat jij het prettiger vindt om de winkel online te houden om zo eventueel op kosten te besparen wanneer het om het huren van een winkelruimte gaat.

Oog voor het kleinste detail

Maar waar jij ook jouw creaties bakt, het is belangrijk dat je ten alle tijde oog houdt voor het detail. Zo is het handig om alle ingrediënten te ordenen en bijvoorbeeld in aparte bakken of gripzakjes te gieten wanneer ze binnenkomen, en hygiëne hoog in het vaandel te houden. Zowel als je net begint als jaren daarna. Op die manier kan je de kwaliteit van jouw werk ook blijven waarborgen.