Je bent eindelijk overstag en je wil een nieuwe auto kopen. Als je al een auto hebt, betekent dit dat je de huidige auto moet verkopen. Hoe kan je dit het makkelijkste doen en er toch de beste prijs voor krijgen? In dit artikel lees je tips hoe je jouw auto kan verkopen tegen de beste prijs. En hoe kan je jouw auto online verkopen via marktplaats of OSW? Je leest het in dit artikel.

Snel jouw auto verkopen met deze tips

Als je jouw auto wil verkopen, dien je verschillende keuzes te maken. Wil je online jouw auto verkopen, of juist bij een dealer? Je kan het ook zelf doen door een briefje achter jouw raam te plakken. Ook kan je ervoor kiezen om een auto via een veiling te verkopen. Er zijn dus genoeg kanalen aanwezig, denk er dus goed over na welk kanaal je kiest. Wat is de reden dat je de auto verkoopt? Als je een nieuwe auto wil kopen is het aantrekkelijker om naar een dealer te gaan. Het nadeel is wel dat bij het inruilen van jouw auto er vaak niet meer onderhandeld kan worden over de prijs. Die staat meestal al vast. Een andere tip is dat je het onderhoudsboekje van je auto up-to-date hoort te hebben. Dit levert een groot voordeel op, want je kunt aantonen dat jouw auto altijd goed is onderhouden. Check voordat je jouw auto verkoopt of de APK geldig is. Het is een investering waard om deze te verlengen als deze bijna afloopt, want een pas gekeurde auto verkoop je sneller.

Jouw auto verkopen via OSW

Online jouw auto verkopen is de meest makkelijke manier als je het in eigen beheer wil houden. Daarnaast krijg je er het meeste geld voor als je zelf de auto verkoopt via een online kanaal, zoals marktplaats. Je kunt dan een advertentie plaatsen, deze advertentie kan je delen op jouw social mediakanaal. Maak dan wel goede foto's, want je maakt direct een goede eerste indruk als er online goede en mooie foto’s te vinden zijn. Zorg er dus ook voor dat de auto vooraf helemaal is schoongemaakt; de binnenkant, maar ook de buitenkant. Een ander online kanaal is OSW. Via OSW is jouw auto ook snel verkocht. Je plaatst je voertuig al binnen vijf minuten online. OSW gaat daarna voor je aan de slag en doet de rest.