Het wordt weer krokusvakantie!

De krokusvakantie komt er weer aan en dan is het altijd extra druk in ons buurthuis. Door het hele jaar organiseren wij activiteiten voor jong en oud. Tijdens de vakanties is het extra druk. We hebben weer een leuk programma samengesteld voor de jeugd. Het programma voor ouderen loopt gewoon door zoals altijd.

Activiteiten voor ouderen

Voor ouderen rijdt tweemaal per week de Boodschappenbus, op dinsdag en op vrijdag. De bus vertrekt vanaf het wijkcentrum naar de winkelpromenade. Daar doen we met elkaar de boodschappen. Er is altijd iemand bij die de helpende hand kan bieden. Na het afrekenen wachten we op elkaar en stappen we ook weer samen op de bus. Voor velen is het echt een leuk uitje. Op vrijdag drinken we eerst een kop koffie in de patisserie met iets lekkers erbij voor wie dat wil. Verder is er wekelijks de bingo. Er is ook een klaverjasclub en een spelletjesmiddag. Er is vervoer geregeld voor mensen die slecht ter been zijn. Het is zeer belangrijk dat de mensen de deur uit blijven gaan en aanspraak hebben. Op woensdag is er muziekmiddag in de namiddag hebben we kookclub. Dan bereiden we samen een maaltijd die we ook zelf lekker opsmullen. ’s Maandags hebben we ‘Samen Breien’. Dat is een heel gezellige club waar zelfs een man in zit die de mooiste dingen maakt. Op zaterdag hebben we altijd filmvertoning. Dan kiezen we elke week weer een andere film of serie, speciaal voor de oudere kijker.

Krokusvakantie

Volgende week wordt het dus weer lekker druk in ons centrum. Dat hebben we er een heel leger kindertjes bij. We proberen zoveel mogelijk buitenactiviteiten te organiseren zoals een speurtocht en hutten bouwen met een kampvuur erbij. Dan kunnen de kinderen marshmallows roosteren. Mocht het regenen dan draaien we een film. Het wordt een Disneyfilm: Monsters, Inc. Speciaal hiervoor wilden we een projectiescherm huren. De muren in ons wijkcentrum zijn namelijk niet geschikt voor projectie. Door de structuur van de muur vervormt het beeld te veel. Als we film vertonen voor de ouderen doen we dat meestal op onze grote televisie. Omdat we wel veel kinderen verwachten hebben we echt een groter scherm nodig. We bootsen een bioscoop na, met popcorn en limonade. Verder proberen we zoveel mogelijk kinderen te verleiden om mee te doen aan de sportkidsdag waarbij ze zich kunnen uitleven op de hindernisbaan en de springkussens. Er zijn sportverenigingen die een steentje bijdragen aan die dag. Het wordt een gevarieerd aanbod van turnen tot judo en breakdance. Het is allemaal heel laagdrempelig, inschrijven is niet nodig. Het gaat weer een leuke week worden!

Geef een reactie