Het oprichten van een nieuwe business met mijn medestudenten

Momenteel studeren mijn projectgenoten en ik Ondernemerschap & Retailmanagement aan de Hogeschool Rotterdam. Wij zitten in ons tweede leerjaar. De bedoeling van deze opleiding is om in het derde jaar een bedrijf werkelijkheid te maken.

We hebben al een klein plan gemaakt en willen dit verder uitwerken. Het concept bestaat uit een online webshop voor mannen en vrouwen waar kleren worden verkocht.

Woordenwisseling

Ons groepje bestaat uit Frank, Gigi, Thomas en ik, Susan. Ons groepje is eigenlijk ontstaan door een spel wat aan het begin van het jaar werd gespeeld en de eerste 4 kwamen bij elkaar in het groepje en de laatst geëindigde kwamen bij elkaar in het groepje.

Ik vond het eigenlijk niet zo leuk dat ik bij Frank in het groepje kwam. Ik weet dat Gigi een enorme crush heeft op Frank en daarom is het niet handig als we dagen met elkaar moeten samenwerken. Ze zal waarschijnlijk continu afgeleid zijn. Ik heb dit als feedback naar Gigi uitgesproken waar Frank en Thomas bij waren. Dit leidde tot een forse woordenwisseling. Ik zag het schip al zinken en Thomas liep van het gesprek weg. Hij had er totaal geen zin in.

Na een aantal dagen draaiden iedereen weer bij. De deadlines zitten eraan te komen en we moeten nog een hele hoop doen. Je zag hoe iedereen ineens in een super serieuze en geconcentreerde persoon veranderde.

Het is nog niet voorbij

We haalde onze deadlines. Maar er zat nog een veel groter probleem aan te komen.

We kregen namelijk als opdracht van school dat we een website moesten bouwen voor ons concept. Marketing is waar we mee beginnen, dus een goede website zal veel klanten genereren. We moesten aan veel verschillende dingen denken… wat staat er eigenlijk allemaal op zo’n website. Na veel onderzoek gedaan te hebben konden wij een lijst maken. Hier stond onder andere op: een livechat, een forum, een homepagina met advertenties en sub pagina’s. We gingen direct aan de slag en door het feedbackgesprek konden we veel beter samen werken. Iedereen was erg open naar elkaar. Dit gaf mij goede moed.

Nadat we de website hadden gepresenteerd aan de docenten, was iedereen eigenlijk wel tevreden. Hier na volgde weer een feedbackgesprek. Er werd open gesproken over de werksfeer en er werd teruggeblikt op de afgelopen 10 weken. We hebben met z’n vieren al veel meegemaakt, maar dit heeft ons ook meer naar elkaar toegebracht. Frank en Gigi hebben gepraat en afgesproken om vrienden te blijven. Op naar het volgende project als groepje.

Geef een reactie