Ervaar volgend jaar minder cadeautjesstress

De feestdagen zijn weer voorbij en bij die dagen hoort heel veel (lees veel te veel) eten en het geven en krijgen van cadeaus. Vooral dat laatste kan een heel gedoe zijn. Is het jou dit jaar gelukt om er zonder problemen en onenigheden doorheen te komen? Om je te garanderen dat het volgend jaar allemaal goed voor je zal uitpakken, geven wij je in deze blog wat tips. Zo hoef je niet weer uren lang in de winkel te zoeken naar een cadeau voor je zwager en komt het cadeautje van je zusje nu wel op tijd!

Houdt het simpel bij de familie

Het is beter om met een cadeau tijdens de feestdagen niet helemaal uit te pakken. Het gaat ten slotte om het gebaar en niet om de grootte of het prijskaartje van het cadeau. Bedenk dan ook dat chocolaatjes, truien en sokken vaak meer gewaardeerd worden met de feestdagen dan je wellicht zou denken. Voor mannen zijn boxers vaak een top idee en met een fles alcohol maak je veel mensen ook meer dan gelukkig. Het mooie hieraan is dat je niet super veel geld kwijt bent én je weet zeker dat iemand het leuk vindt.

Een cadeau voor het gezin

Binnen je eigen gezin of voor je partner kan je wel iets meer doen. Misschien houdt de ander van gamen en is het tijd voor een nieuwe game PC of is de ander toe aan andere telefoon, omdat het glas aan diggelen ligt. Je woont met elkaar in één huis en weet praktisch alles wat je moet weten. Ga daarom niet opzoek naar gekke cadeaus die wel leuk zijn, maar niet nodig en help de ander daar waar het echt nodig is. Of het nu een game PC of een paar nieuwe draadloze oortjes wordt (omdat je partner deze na een week kwijt was), het wordt vast gewaardeerd. Vooral omdat de ander er meteen iets aan heeft.

Toch uitpakken

Heb jij het hele jaar lang geld gespaard om met kerst alles uit de kast te trekken dan kan dat natuurlijk ook. Laat je niet tegenhouden om die prachtige ketting, die nieuwe fiets of een nieuwe televisie voor iemand te kopen als je dat graag wil. Ook met grote cadeaus die wel een paar honderd euro kosten, worden mensen blij. Houdt er alleen wel rekening mee dat anderen misschien niet van plan zijn om zo een cadeau voor jou te kopen. Waardeer dus wat je krijgt!

Geef een reactie