Een appartement uit een magazine

Iets wat mij altijd opvalt wanneer ik in magazines kijk naar appartementen is hoe fantastisch netjes de appartementen er altijd uit zien. Natuurlijk is dit om de appartementen goed te presenteren maar ik vind het altijd jammer dat appartementen er in het echt niet zo uit kunnen zien. De realiteit is namelijk natuurlijk dat echte appartementen rommelig zijn en niet altijd volledig schoon zijn. Maar wanneer je een ontzettend rommelig appartement hebt kan dit een mooi appartement er niet goed uit laten zien. Daarom bespreken we in dit artikel hoe je je appartement rommelvrij kunt houden en eruit kan laten zien alsof het uit een magazine komt.

Leef binnen je middelen

De eerste tip is om te leven naar je middelen. Dit betekent natuurlijk dat je niet boven je financiële capaciteiten spullen moet kopen en tegelijkertijd is het dan ook een goed idee om de ruimte die je hebt niet te vol te proppen. Wanneer je dus een overvolle kast hebt is het misschien beter om dingen weg te gooien dan dat je een nieuwe kast koopt.

Ga effectief met ruimte om

De ruimte die je wel hebt wil je natuurlijk optimaal gebruiken. Ga dus effectief met deze ruimte om en creëer zoveel mogelijk opslagruimte als je maar kunt krijgen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de kast tot aan het plafond komt en dat je ook opslagruimte onder je bed hebt. Een andere goede tips is om grote meubelen die veel plek in nemen weg te werken, bijvoorbeeld met tv liften of door deze aan de muur op te hangen.

Stop alles dagelijks weg

De snelste manier om veel rommel in je appartement te creëren is door dingen niet weg te stoppen waar ze horen nadat je ze gebruikt. Voor je het weet slingers er van alles en nog wat rond in je kamer. Leer jezelf daarom dagelijks aan om dingen weg te stoppen nadat je ze hebt gebruikt. Het is een goede tip om altijd even in de avond de tijd te nemen om alles na te lopen en te kijken of alles op de plek ligt waar het hoort. Op deze manier vind je ook dingen sneller terug en dit zal weer helpen met je productiviteit.

Gebruik minder papier

Dit is de laatste tip die we geven in dit artikel, aangezien we tegenwoordig allemaal laptops of computers hebben met harde schijven hoeven we niet meer zoveel papier te gebruiken. In plaats van rondslingerende papieren kun je je appartement dus netjes houden.  

Geef een reactie