En dan is er nu aandacht voor het volgende: het overkomt iedereen wel een keer of twee. Ge hebt het in het begin niet zo door, maar op gegeven moment begint het toch wel aardig op te vallen dat er steeds minder en minder ruimte beschikbaar is in huis. Waar dit door komt?

Dit verschijnsel kan een aantal verschillende verklaringen hebben. Bijvoorbeeld dat ge steeds meer kleine spulletjes voor in huis koopt zoals planten, boeken en andere prullaria die zich in iedere hoek van de woning opstapelen. Om er toch voor te zorgen dat ge wat meer ruimte in huis krijgt – met name op de bovenste verdieping – zijn er tal van dingen die ge kunt ondernemen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Plaats een dakkapel op de bovenste verdieping

Een van de dingen die een grote rol spelen in het verkrijgen van meer ruimte is huis is het plaatsen van een dakkapel. Door een groot stuk van uw zolderverdieping te verbouwen met een dakkapel ontstaat er meer ruimte dan ge ooit had durven dromen.

Afhankelijk van de hoogte, kunt ge ook langere artikelen zoals een plastieken kerstboom of muziekinstrumenten (indien aanwezig) stallen. Erg handig hoor, een dakkapel!

Geen ruimte creëren op de bovenste verdieping, maar in de woonkamer

Dé plek waar vaak veel kleine spulletjes in de kozijnen of op nieuwe plankjes eindigen is de woonkamer. Dit is dan ook de perfecte plek om voor meer ruimte te zorgen, zonder al te grote aanpassingen te doen aan het uiterlijk van uw huis.

Een schuifpui plaatsen is een geweldige manier om heel wat ruimte te besparen, waar ge eigenlijk niet bij stil staat dat het ruimte in neemt. Kijk maar eens naar de draaicirkel van uw deur naar de gang. Het zou toch mooi zijn als ‘achter’ de deur nog een mooi dressoir geplaatst kan worden? Een of meerdere schuifpuien kunnen voor deze ruimte zorgen. Het voordeel van meerdere schuifpuien plaatsen is dat ge simpelweg op iedere plek meer ruimte maakt. Dat is nou net wat ge nodig hebt, toch?

Laat het even berusten, want er is nog één laatste manier waarop ge ruimte kunt maken in huis.

De laatste maar wel een lastige optie

Is simpelweg door een selectie te maken van de spullen die ge nu in huis heeft liggen en eigenlijk niet meer gebruikt, om ze vervolgens naar een kringloopwinkel te brengen. Of weg te gooien.

Hoe dan ook: ge moet op gegeven moment afstand doen van uw fijne spulletjes. En laten we eerlijk zijn, ieder item verdient zijn eigen aandacht toch?